11 آذر 1402

آسانسور خورشیدی چیست؟ همه چیز در مورد آن

معرفی آسانسور خورشیدی

آسانسور جهت حمل و نقل افراد و بار به انرژی قابل توجهی نیاز دارد. انرژی مورد نیاز برای تحرک آسانسور، راه اندازی سیستم های کنترل، تامین روشنایی و تهویه به وسیله نیروی موتور آسانسور تامین می شود. منبع انرژی که آسانسور را به حرکت وادار می کند، باید قابل اعتماد و مطمئن باشد تا به صورت مداوم آسانسور را به حرکت درآورد. یکی از جدیدترین فناوری ها در حیطه این سیستم حمل و نقل، آسانسور خورشیدی است که به طور موثر مشکل قطع مکرر برق را از بین می برد و تامین مداوم برق را تضمین می کند. در این مقاله تصمیم داریم این آسانسورهای مدرن را بررسی کنیم و پیرامون آنها مطالبی تکمیلی ارائه دهیم.

معرفی آسانسور خورشیدی

آسانسور خورشیدی در واقع یک رویکرد نوآورانه و پایدار برای حمل و نقل عمودی ارائه می دهد. این سیستم با بهره گیری از انرژی خورشیدی، جایگزینِ قابل اعتماد و سازگار با محیط زیست برای آسانسور های برقی سنتی است.

علاوه بر این، آسانسورهای خورشیدی با کاهش انتشار کربن و ترویج استفاده از انرژی های تجدیدپذیر به محیطی سبزتر کمک می کنند. اجرای موفقیت آمیز تکنولوژی مدرن آسانسورهای خورشیدی، مستلزم در نظر گرفتن دقیق عواملی مانند انرژی مورد نیاز، ظرفیت پنل خورشیدی و ذخیره باتری برای داشتن عملکرد بی وقفه است. برای بهره برداری از مزایای آسانسورهای خورشیدی باید طراحی و نصب صحیح آن به بهترین شکل توسط متخصصین انجام شود.

تاریخچه ای مختصر از آسانسور خورشیدی

در آوریل 2013 شرکت آسانسور سازی شیندلر در اسپانیا، پیشرفته ترین و مقرون به صرفه ترین آسانسور خورشیدی را رونمایی کرد. آسانسور خورشیدی شیندلر یک سیستم ترکیبی است که برای تامین 100 درصد انرژی مورد نیاز، از پنل های خورشیدی پشت بام و یک مدیر انرژی هیبریدی (HEM) استفاده می کند. متخصصان شیندلر ادعا می‌کنند که آسانسورهای خورشیدی، هزینه‌های انرژی را کاهش داده، و می‌تواند مستقل از شبکه برق کار کنند.

سیستم های آسانسور خورشیدی جدید و استاندارد، بدون گیربکس کار می کنند و تا 60 درصد انرژی کمتر در مقایسه با آسانسورهای هیدرولیک مصرف می کنند.  سیستم آسانسور مورد نظر همچنین دارای استارت پایدار، مبدل فرکانس با حالت استندبای کم مصرف و سیستم های کنترلی است که به طور خودکار، چراغ‌های LED را به حالت آماده به کار تغییر می‌دهد.

بررسی مزایای اجرای آسانسور با انرژی خورشیدی

راه اندازی آسانسورهای خورشیدی فواید متنوعی برای متقاضی ایجاد می کند که در این بخش تصمیم داریم آنها را بررسی کنیم.

نصب آسانسور خورشیدی

  1. صرفه جویی در هزینه ها: راه اندازی آسانسور هایی با انرژی خورشید با حذف نیاز به انرژی برق، منجر به صرفه جویی قابل توجهی در هزینه ها می شود. کاهش هزینه های قبوض خدماتی و مزایای بالقوه بلندمدت از فواید اصلی بکارگیری این آسانسور های بی همتا است.
  2. پایداری محیط زیست: آسانسور های خورشیدی با بکارگیری انرژی تجدیدپذیر و کاهش انتشار کربن به حفظ محیط زیست کمک می کنند.
  3. انرژی مستقل: این آسانسور ها با داشتن منبع تغذیه مستقل، وابستگی به شبکه برق را از بین می برند و تاثیر قطع برق بر حرکت آسانسور را به حداقل می رسانند.
  4. ماندگاری طولانی مدت: پنل های خورشیدی که در این آسانسور ها بکار گرفته می شود، با دوام هستند و به حداقل تعمیر و نگهداری نیاز دارند.
  5. ترویج پذیرش انرژی های تجدیدپذیر: راه اندازی آسانسور هایی با منبع تغذیه خورشید، نشان دهنده پذیرش انرژی های تجدید پذیر است. این پذیرش و مزایای متنوع انرژی خورشیدی، افراد را تشویق می کند تا انرژی های پاک را بپذیرند و به آینده ای پایدار کمک کنند.

بررسی چالش های پیش رو برای راه اندازی آسانسور های خورشیدی

در مسیر نصب آسانسورهایی با انرژی خورشیدی یک سری چالش پیش روی متقاضی است که در این بخش آنها را بررسی می کنیم.

  • اطمینان از در دسترس بودن نور خورشید کافی برای تولید مداوم انرژی مورد نیاز
  • هزینه بالای اولیه برای نصب آسانسور خورشیدی
  • نیاز به باتری برای ذخیره سازی مداوم انرژی جهت داشتن عملکرد مداوم در مواقع نبود خورشید مانند شب
  • نیاز داشتن به فضای گسترده تر برای نصب و تولید حداکثری انرژی خورشیدی
  • هماهنگی مناسب بین سازندگان آسانسور، نصابان خورشیدی و مهندسان برق برای اطمینان از یکپارچگی، سازگاری سیستم و رعایت استانداردهای ایمنی ضروری

آیا آسانسور خورشیدی در روزهای کم نور و یا شب همچنان کارآمد است؟

یکی از چالش های ذهنی انتخاب کنندگان آسانسورهای خورشیدی، اطمینان از کارایی مطلوب آسانسور ، در روزهای ابری و بدون نور است. جالب است بدانید این آسانسور ها به دلیل داشتن باتری ذخیره ساز، حتی در روزهای ابری نیز کارکرد ایده آل خود را حفظ می کنند.

برای تامین انرژی سیستم های مدیریت،  بهینه سازی مصرف و جبران کاهش تولید انرژی خورشیدی، به این قطعه حیاتی نیاز است. با انتخاب و نگهداری دقیق باتری‌ و اجرای استراتژی‌های مدیریت انرژی موثر، آسانسور می‌تواند با استفاده از انرژی ذخیره‌شده، عملکرد روان خود را حتی زمانی که نور خورشید محدود است، حفظ کند.

بررسی عمر پنل های خورشیدی مورد استفاده در آسانسور

پنل های خورشیدی مورد استفاده در آسانسور ، معمولا 25 تا 30 سال کارایی مطلوب دارند. نوع و کیفیت پنل نیز می تواند در افزایش یا کاهش زمان کارکرد پنل نقش داشته باشد. نگهداری صحیح و تمیز کردن منظم پنل برای به حداکثر رساندن عملکرد و افزایش طول عمر مهم است.

تعمیر و نگهداری منظم، به شناسایی و رفع سریع هر‌گونه مشکل در حین تمیز کردن کمک می کند و کثیفی، زباله و سایر آلاینده هایی که ممکن است مانع کارایی پنل شود را از بین می برد. صاحبان آسانسور با رعایت برنامه های نگهداری منظم و تمیز نگه داشتن پنل های خورشیدی می توانند طول عمر بکارگیری  این محصول را برای تحرک آسانسور به حداکثر برسانند.

کلام آخر

یکی از جدیدترین فناوری ها در زمینه تولید وسایل حمل و نقل، ورود آسانسورهای خورشیدی به عرصه انتقال افراد و بار به طبقات مختلف است. تولید نخستین آسانسور با انرژی خورشیدی، به آوریل 2013 توسط شرکت شیندلر بر می گردد. از مزایای راه اندازی آسانسور های خورشیدی می توان به صرفه جویی در هزینه ها، پایداری محیط زیست، انرژی مستقل، ماندگاری طولانی مدت و ترویج استفاده از انرژی های تجدیدپذیر اشاره کرد.

چالش های پیش رو برای راه اندازی این آسانسور نیز شامل، نیاز به دسترسی نور خورشید، بودجه بالا برای نصب، نیاز به باتری و پیچیدگی سیستم است. وجود باتری پشتیبان در این آسانسور ها کمک می کند که حتی در صورت نبود نور آفتاب، کارایی مطلوب خود را حفظ کنند. در صورتی که شما نیز در پی راه اندازی یک آسانسور با انرژی خورشید هستید با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید.

نظر خود را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.