5 دی 1402

پیاده روی متحرک (رمپ) چیست؟

رمپ یا پیاده روی متحرک

رمپ یا پیاده روی متحرک، یکی از سیستم های حمل و نقل با شیب کمتر نسبت به پله برقی است. این دو سیستم، کارکردی تقریبا نزدیک به هم دارند، با این تفاوت که پیاده روی متحرک دارای پله نیست. برخی افراد گمان می کنند پله برقی و پیاده روی یک وسیله یکسان هستند اما این دو دستگاه در برخی جنبه ها متفاوتند.

این وسیله را در جهت هم تراز کردن ارتفاع یا سطوحی با ارتفاع متفاوت بکار می برند. جالب است بدانید این سیستم بی همتا قابلیت انتقال افراد به بالا و پایین را دارد. از مکان های اصلی برای بکارگیری آن می توان به ترمینال ها، فروشگاه ها، فرودگاه ها، مکان های سیاحتی و گردشگری اشاره کرد. در این مقاله تصمیم داریم به صورت تکمیلی در حیطه این پیاده روی متحرک برقی سخن بگوییم.

تاریخچه ای مختصر از رمپ

شروع ساخت و بکارگیری اولین رمپ مربوط به مدت ها پیش است. در زمان های گذشته این محصول جهت کشیدن کشتی ها در دوران باستان بکار گرفته می شد. این دستگاه در ساخت سازه های معروف تاریخ، تاثیر شگرفی داشته است. در سال 1893 در یکی از شهرهای آمریکا به نام شیکاگوی، اولین پیاده روی متحرک رونمایی شد. پیاده روی متحرک مورد نظر حاوی دو قسمت برای نشستن و ایستادن بود و بیشتر جنبه تفریحی داشت. اولین رمپ برقی با جنبه های تجاری در سال 1954 رونمایی شد. محل قرارگیری آن در شهر نیوجرسی در یک ایستگاه  راه آهنی با نام هادسون بوده است.

بررسی مفهوم پالت در رمپ

منظور از پالت در رمپ، صفحاتی فلزی مسطح متصل شده به یکدیگر است که یک راهرو را ایجاد می کنند و با نام پلیت یا پالت شناخته می شوند. ماهیت این سطوح اغلب از فلزاتی مقاوم با خاصیت ضد زنگ بودن، خوردگی و سایش است. در برخی مدل ها نیز برای داشتن انعطاف پذیری بهتر از جنس لاستیک های مقاوم برای ساخت این راهرو استفاده کرده اند. پالت های نوع آلومینیومی، یک تکه و دایکاست با عرض معمولی بین دو طرف راهرو و در اندازه 800 تا 1200 میلی متر (31 تا 47 اینچ) هستند. راهرو مورد نظر می تواند توسط یک موتور القایی AC تغذیه شود و عملکرد خود را به نمایش بگذارد.

پارامترها و استانداردهای مهم پالت ها که بهتر است بدانید

تفاوت رمپ و پله برقی

  1. پالت ها در رمپ باید دارای شیارهایی برای پیشگیری از لغزش، افزایش ثبات پیاده روی متحرک، ایمنی و راحتی افراد باشند.
  2. اندازه هایی مانند پهنای پالت از دیگر استانداردهای مهم و مورد توجه است و باید حداقل در رنج 4/5mm و حداکثر 7mm باشد. پهنای شیار برای ایجاد تعادل مناسب بین ثبات و راحتی حرکت پیاده روی متحرک باید مورد توجه خاص قرار گیرد.
  3. حداقل عمق شیارها نباید کمتر از 5 mm باشد. این مقدار عمق به منظور اطمینان از عبور راحت و بدون مشکل پیاده روی متحرک است.
  4. پهنای مناسب ریل های لبه پیاده روی متحرک، برای ثبات و استحکام حین حرکت مهم است. این لبه ها با شیارهای پالت هماهنگی داشته و وظیفه ایجاد مسیر مناسب برای چرخش و جلوگیری از لغزش را به عهده دارند. حداقل پهنا برای ریل های لبه 4/5mm و حداکثر 8mm است.
  5. تست پالت با مقدار نیروی 300 تا 7500 نیوتن به منظور اطمینان از استحکام و مقاومت در مقابل فشار و تنش در طول استفاده از سیستم را تعیین میکند. این تست ها به منظور اطمینان از پاسخگویی صحیح و ایمنی مناسب وسیله نقلیه مورد نظر در برابر فشارها و استفاده مداوم انجام می شود.
  6. محل اتصال پالت ها باید دارای یک سطح پیوسته و بدون شکستگی یا عیب باشد تا اطمینان ایجاد شود که در هنگام استفاده یا حمل و نقل، پالت ها پایداری خود را حفظ می کند.

کاربرد پیاده روی متحرک

رمپ متحرک در اغلب اوقات جهت حمل کالاها و بارها استفاده می شود اما در مکان های پر رفت و آمد برای حمل افراد نیز بکار می رود. از رایج ترین مکان های استفاده از این محصول عبارت است از:

  • فرودگاه ها
  • ترمینال ها
  • مراکز تجاری
  • ایستگاه های قطار
  • پاساژها
  • متروها
  • پارکینگ ها و ایستگاه های مخصوص حمل و نقل زمینی

انواع رمپ را بشناسید

تاریخچه رمپ

راهروهای متحرک یا رمپ به طور کلی براساس نوع مکانیزم حمل و نقل به دو دسته پالت متحرک و تسمه متحرک، طبقه بندی می شوند.

پالت متحرک : رمپ های نوع پالت متحرک معمولا از یک سری سطوح صاف فلزی یا رولرها تشکیل شده اند که به شکل موازی و فاصله دار نصب می شوند. با اینکه ماهیت این سطوح از فلز است اما آنها با یک آج لاستیکی که در بالای صفحات فلزی چسبانده شده، قابل دسترس هستند.

تسمه متحرک: راهروهای تسمه متحرک اغلب  با نام تسمه نقاله های انسانی نیز شناخته می شود. این سیستم به صورتی طراحی می شود که به انسان ها اجازه حرکت روی سطح تسمه را می دهد و همچنین از این طریق حرکت مداوم و پیوسته را فراهم می کند. دستگاه مورد نظر معمولا شامل توپ های فلزی مشبک و سطحی لاستیکی بر روی غلتک های فلزی است که حرکت افراد روی آن را فراهم میکند.

مزایای استفاده از رمپ ها در مراکز مختلف

بکارگیری رمپ به عنوان سیستم حمل و نقل، مزایای بی شماری را برای افراد فراهم میکند که در این بخش آنها را مورد بازبینی قرار می دهیم.

سیستم حمل و نقل پیاده روی متحرک(moving walkways) می تواند در ایستگاه های زیرزمینی برای ایجاد ارتباط طولانی تر و سهولت حرکت بین خطوط و سطوح مختلف مورد استفاده قرار گیرد. دستگاه های مورد نظر،  سطحی متحرک برای افراد فراهم می کنند تا از یک نقطه به نقطه دیگر حرکت کنند.

حرکت افراد در محیط های مختلف با این سیستم، روان، پایدار، بدون نوسان و لذت بخش است و باعث صرفه  جویی در انرژی، امنیت بیشتر و احساس راحتی می شود.

پیاده روی برقی جزء دستگاه های حمل و نقل عمومی است  که به افراد کمک می کنند با سرعت بیشتری به مقصد برسند.

کلام آخر

رمپ ها یکی دیگر از سیستم های حمل و نقل هستند که در جهت حمل بار و افراد کاربرد دارند. یکی از قطعات مهم در این سیستم پالت یا پلیت است. از استانداردهای مهم در خرید پالت می توان به بررسی پهنا، عمق، ریل ها یا دندانه ها، تست و بررسی محل اتصال اشاره کرد. دو نوع رمپ شناخته شده شامل پالت متحرک و تسمه متحرک است که هر کدام مشخصات خاص خود را دارند. مزایای بکارگیری این سیستم در مراکز مختلف نیز شامل سهولت در حرکت، تحرک روان و پایدار و با سرعت بالا است.

نظر خود را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.